Thursday, April 16, 2009

rindukah aku???

tadi masuk frenster...tetiba klik blog lama...dan saya terbaca ini... Rindu detik itu :”> Tatau pasal apa tetiba aku rindu kat masa memula kenal dak2 chat ym..hohohoho..rasa cam nak ajak semer2 buat gathering kat dalam room perak 1..book satu tarikh..pakat ramai2 masok..meriah cam dulu…jadik gampang cam duluk..ahahahaha…aku rindu nak beborak ngan sell pasal dia mintak sedekah sebelah bangunan daya bumi…rindu nak borak ngan lipeh pasal dia skolah kelas 5 anggur….rindu ngan ayat “net mana see?” “ada kat seblah nih”…”see mana net?” “ada kat seblah neh”….aku pon rindu nak dengo dok cakap “takpa..air kat mekD nih boley refill”…rindu kat togey yang aku kutuk sebab tak tinggi2 lagi…aku rindu nak nek Honda curik kaki…rindu nak tengok muka blurr zaid time buat lawak serius…rindu kat koden yang marah aku sebab tak reti2 buat ikon peace…aaaaaa..rindunya kat semer L …. Tapi skang semer da tadek…kaki da jauh kat perlis..setahun sekali baru jumpe…net ngan aku pon da takbleh nak chatting lagi dah…dok pon da kawen..togey pon da jarang jumpe walopon dia masih tak tinggi2 lagik..zayed slalu jumpe gak…slalu buat lawak serius..tapi 3 bulan skali baru jumpe..koden pon tak ke mana2 da…skang Cuma tinggal see..sell..lipeh ngan sell..hurmm..pan2 slalu cakap kat aku “pasal apa awak suka sangat ingat benda2 yang dah lepas?” …aku diam jek..sebab aku tatau nak cakap macam mana kat dia…yang aku tau..tiap kali aku, sell lipeh n net kuar makan kat kedai cekgu..kitorang asik rewind citer yang sama dan kitorang tak pernah bosan..kitorang tetap boleh layan gelak banyak2 walopon citer tuh da ulang suara beratus2 kali…aku cakap kat pan2…jejak kaki aku ke upm..derang makhluk yang aku kenal lebih dulu..sampai sekarang..dah cecah 4 tahun dan derang masih lagi kawan aku…sama macam dulu..sebab tu aku suka ingat benda2 yang da lepas…semua tuh kenangan.. :”> Bila masa makin banyak…semua tuh makin jauh…hurmmmmm….

2 comments:

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

wehh sangat rindu weh saat kita be kawan rasa mau nangeh bila igt huhuhu

carl zafran said...

waaaahhhh. betul la kn. mmg akan recycle nyer. dan tetap rasa best gak. aku sgt sayu membaca entry ko ini. kawan selama2 nyer yer...